If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Виждал ли си я тази (нямам парола за да видя сега снимките) но преди седмица ми показваха за 1150 една 3 литрова, но имаше нужда от биела и клапани и още неща. Ако имате парола за мобилето и сте видяли снимките искам да погледна из. Иначе сега 155-цата ме кефи много , НО.....но винаги бих предпочел 3.0 литрова 164 -ка.
П.П. Онази е Пловдивска за 1100 лева. Тук ако човек иска да направи добра 164-ка мисля трябва да вземе двете и ще получи една читава 164 3000 V6 за 2200 лева. Странно е че и в двете обяви се посочва мощност съответно 200 и 198 коня. Това е мощност за 12 клапаново QV на 164 с по голяма компресия на двигателя и с червените шевове по таблото. Странно , че няма снимки и на двете.Иначе мощността би трябвало за 164 92 година с 12 клапана да е 184 к.с (последните са с 179 к.с)
Не съм я виждал тази или поне мисля , че не съм я виждал . Да беше сложил едни снимки поне За конете не е ясно , че някои хора не знаят какво продават ... Може и истинска да излезе . Иначе не е лошо предложение щом е в движение .
Някой ако говори с продавача да попита къде се намира точно , токувиж е под носа ми
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
Ex: BMW E61 530 Xi
Странно е че и в двете обяви се посочва мощност съответно 200 и 198 коня. Това е мощност за 12 клапаново QV на 164 с по голяма компресия на двигателя и с червените шевове по таблото. Странно , че няма снимки и на двете.Иначе мощността би трябвало за 164 92 година с 12 клапана да е 184 к.с (последните са с 179 к.с)
Има такива 164-ки с 200, 192, 184 и 180 коня и всички са с еднаква компресия ! Не е там разликата
Има такива 164-ки с 200, 192, 184 и 180 коня и всички са с еднаква компресия ! Не е там разликата
Разлика в компресията си мислех че има само за 164 QV 12 клапаново , а за останалите разликата не е в компресията - да Бобо прав си
Аз имах в предвид да не би да е QV
Иначе доколкото знам първите са 192 коня , после са 184и 179 коня версии. Имаше нещо важно за инжекционите също , ама не зъм светнат - Бобо ще кажеш ли как бяха и от къде идва разликата за по голямата мощност на първите 12 клапанови QV-та и други разлики. Интересуват ме само 12 клапановите версии. Мисля ще е интересно - то в БГ не сме обсъждали преди много-много 3 литровите двигатели .Благодаря!
Иначе за 24 клапановите знам че има разлика в ръновете между 211(210) коня версията и Q4 и QV 24 клапаново.
абе колеги мислех си вместо да давам 100лв за скапан обикновен кулер дали да не дам още толкова за един спортен който стой пред радиаторите. Дали ще има осезаем ефект, и дали ваобще да се захващам, щото трябва да прекарвам нови air pipe и да режа решетката на бронята, смятам и сам да си го правя за това питам дали си струва!
Ефект определено е има.Там където е сложен кулера няма хубаво обдухване и май няма голяма полза от него. Само не знам дали слагайки го там няма да влушиш топлоотнемането на радиатора на климатика и водния радиатор.
точно това и аз си мислех, сигурно ще пречи, ще се пробам да го сложа максимално на долу да не пречи на обдухването на радиаторите, ама ме претеснява че така кулера ще стърчи под бронята пък колата ми е на 7 пръста от земята и някой по сериозна неравност ииии ще се наложи пак да търся нов, ще видим тея дни ще премеря кое каде ше е и как ще минава.
точно това и аз си мислех, сигурно ще пречи, ще се пробам да го сложа максимално на долу да не пречи на обдухването на радиаторите, ама ме претеснява че така кулера ще стърчи под бронята пък колата ми е на 7 пръста от земята и някой по сериозна неравност ииии ще се наложи пак да търся нов, ще видим тея дни ще премеря кое каде ше е и как ще минава.
Са ше ти дам жокер - първо проблем с обдухването няма да има със сигурност ако сложиш читав кулер Второ що трябва да се набутваш 200 лева като кулера нов струва м/у 130-160лв а да не говориме че ако се поразтърсиш има спортни за 50-60лв втора ръка И трето но не последно не забравяй че има доста коли с фабрично челни кулери, които също могат да се ползват за донор
Са ше ти дам жокер - първо проблем с обдухването няма да има със сигурност ако сложиш читав кулер Второ що трябва да се набутваш 200 лева като кулера нов струва м/у 130-160лв а да не говориме че ако се поразтърсиш има спортни за 50-60лв втора ръка И трето но не последно не забравяй че има доста коли с фабрично челни кулери, които също могат да се ползват за донор
знам че кулерите върявят по 150лв някаде, но ше трябват и нови маркучи, и пак ще стъпе горе долу толкова, 2-ра ръка не смятам да взимам, не ми се прявят експерименти! иначе първия жокер ме обнадежди! тва за сега е само проект,като се върна от гермяния след няколко седмици ще я почвам ! И ще проверя във ибеи да видя как вървят горе долу, мерси !
Купих колата на 'задължителните' 160 хил. км. Сега е на 220 хил. Не съм проверявал центровки на валове, не съм регулирал клапани, не съм чистил дюзи, не съм сменял дебитомери... Обаче - всички други Алфи с този мотор вдигат поне 230, моята едвам 215 по километраж. Всички други горят макс 8 извънградско, моята поне 8,5, но без да натискам. В мен ли е пробрема или просто пак съм уцелил най-неподдържаната, най-горящата и най-невървяща 164, произвеждана някога? И как да се оправям с това, без да сменям колата? Моля за Вашите съвети и коментари.
Делян
Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts; Lancia Kappa JTD '98 -
Comment